BDAR

Jūsų asmens duomenų valdymas.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą naudoti slapukus. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.

Slapukų politika Privatumo politika

 


Spausdinti

Finansavimas

UAB „Marijampolės pieno konservai“ žalio pieno, pasižyminčio padidintos saugos, gamybos technologiškumo ir ekonomiškumo rodikliais, prototipo kūrimas

Nr. J05-LVPA-K-03-0055

Paraiškos būsena:
Nesudaryta sutartis
Vykdytojas Uždaroji akcinė bendrovė "MARIJAMPOLĖS PIENO KONSERVAI"
Savivaldybė Marijampolės
Priemonė Intelektas. Bendri mokslo–verslo projektai
Prioritetas 1 PRIORITETAS. Mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų skatinimas
Kvietimo kodas J05-LVPA-K-03

UAB „Marijampolės pieno konservai” vienas didžiausių ir pajėgiausių pieno perdirbėjų Lietuvoje ir vienintelė konservuoto pieno gamintoja Baltijos regione. Didžioji dalis (šiuo metu apie 95 %) pagaminamos produkcijos yra eksportuojama į Lenkiją Vokietiją, Saudo Arabiją, Olandiją, Estiją, Ispaniją, Honkongą, Latviją, Prancūziją, Afriką ir kitas šalis. Siekiant užtikrinti kokybiškų gaminių eksportą į Kiniją, yra būtina turėti pastovų metų bėgyje termostabilaus (šiluminio atsparumo) žalio pieno kiekį per dieną, kurį tiektų pastovūs pieno gamintojai. Projekto tikslai: 1. Įgyti ir sukaupti žinias apie naujausius tyrimų rezultatus bei pasiekimus ir suformuoti žinių taikymo koncepcijas padidintos saugos ir aukštesnės kokybės žalio pieno gamybos technologijos prototipo sukūrimui orentuojantis į melžiamų karvių raciono praturtinimu probiotiniu pašarų priedu, kurio pagrindą sudaro Bacillaceae šeimai priklausančios ir probiotinėmis savybėmis pasižyminčios bakterijų padermės. 2. Remiantis naujausiais tyrimų rezultatais ir panaudojant mokslinių tyrimų laboratoriją, sukurti inovatyvų, efektyvų ir santykinai mažų kaštų reikalaujantį karvių šėrimo procesą, skirtą padidintos saugos ir aukštesnės kokybės žalio pieno išgavimui. 3. Sukurti padidintos saugos ir aukštesnės kokybės žalio pieno gamybos prototipus, patvirtinančius probiotinio pašarų priedo efektyvumą ir pritaikomumą. Projektas prisideda prie Sumanios specializacijos krypties - Agroinovacijos ir maisto technologijos, prioriteto - „Tvarūs agrobiologiniai ištekliai ir saugesnis maistas, teminio specifiškumo – tirti ir kurti saugesnes natūralias maisto žaliavas, maisto sudėtines dalis ir produktus, maisto priedus, inovatyvias maisto pakuotes ir saugojimo technologijas. Projekto vertė 565 108,44 eurų, iš kurių prašomas finansavimas – 364 644,72 eurų. Visos projekto veiklos yra priskiriamos prie mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros veiklų.


Paraiškų informacija

Paraiškos gavimo data: 2017-09-29
Nr. Vertinimo kriterijus Finansavimo statusas Vertinimo balas
1. Tinkamumo vertinimas Ne
2. Naudos ir kokybės vertinimas 0.00
Paraiškoje nurodyta projekto vertė: 565 108,44 Eur
Prašoma finansavimo suma: 364 644,72 Eur

Sutarties informacija

Projekto išlaidų suma, Eur Finansavimas, Eur Apmokėta išlaidų suma, Eur Išmokėtas finansavimas, Eur
0,00 0,00 0,00 0,00

Susiję įrašai