BDAR

Jūsų asmens duomenų valdymas.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą naudoti slapukus. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.

Slapukų politika Privatumo politika

 


Spausdinti RSS

Naujienos

Lietuvių išradimas „Foodsniffer“ tobulinamas toliau

2017 m. balandžio 12 d. / Inovacijų agentūra (LVPA)

„Buvau smarkiai apsinuodijęs maistu du kartus, trečio norėtųsi išvengti, todėl „Foodsniffer“ labai praverčia“, „ „Foodsniffer“ nešiausi į kinų turgų, nepasitikiu mėsininkais, nes nesuprantu jų kalbos, ką gi, mėsininkas bandė parduoti nešviežios mėsos“: tokios ir dar daugiau apžvalgų mirga užsienio spaudoje apie lietuvių išradimą „Foodsniffer“. Kol rašomos apžvalgos, žeriama kritika ar pagyros įmonei išradėjai UAB „Ars lab“ , suprasdami rinkos konkurenciją, savo kūrinį tobulina toliau. Pagal Europos Sąjungos (ES) fondų priemonę „Dizainas LT“, įmonė įgyvendins projektą – „FoodSniffer antgalių dizainas“.
 

Rodoma:

2015 metais rinkai buvo pasiūlytas nešiojamas ir su išmaniaisiais įrenginiais suderinamas e-nosies sprendimas „Foodsniffer“, galintis sėkmingai nustatyti mėsos: kiaulienos, jautienos ir vištienos bei žuvies šviežumą. Novatoriškas įtaisas buvo kurtas bendradarbiaujant su Kauno technologijos universitetu, Lietuvos nacionaliniu maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutu.

Šiuo metu turimas sprendimas „Foodsniffer“ yra nešiojamas įrenginys, gebantis patikimai įvertinti mėsos ir žuvies produktų šviežumo lygį. Įrenginys fiksuoja dujų, esančių virš tiriamo produkto, kiekį, tačiau dujos atviroje erdvėje sklaidosi, todėl dažnai fiksuojamas produkto gedimo metu išsiskiriantis kiekis, neatspindi realaus produkto šviežumo. Šiai problemai spręsti kuriami antgaliai, skirti izoliuoti tiriamas dujas. Vienas tokių antgalių jau yra komplektuojamas kartu su įrenginiu ir skirtas dujų izoliavimui tiesiogiai virš tiriamos mėsos (antgalis sukuria viršerdvę tarp mėsos ir sensoriaus). Tačiau, pasak įmonės, ir šis antgalis nėra visiškai efektyvus.

Investuodama 10 tūkst. Eur iš ES fondų įmonė nori patobulinti „Foodsniffer“ matavimo tikslumą ir pateikti vartotojui galutinę produkto komplektaciją, kurią sudarytų net keturi antgaliai. Taip pat numatyta sukurti ir produkto sudedamųjų dalių stovą - dėklą. Stove - dėkle patogiai galima būtų saugoti visus komponentus vienoje vietoje bei pakrauti įrenginį tiesiog jį įstačius į stovą.

 
Raktažodžiai: investicijos