BDAR

Jūsų asmens duomenų valdymas.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą naudoti slapukus. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.

Slapukų politika Privatumo politika

 


Spausdinti RSS

Naujienos

UAB „Rūta“ užmojis - sveikatai palankesni produktai

2017 m. kovo 15 d. / Inovacijų agentūra (LVPA)

„Funkcionaliojo maisto, skirto skirtingų žmonių grupių specifiniams poreikiams tenkinti, prototipų kūrimas“, tai - naujas UAB „Rūta“ projektas, kurio metu įmonė, žinoma inovatorė, sieks sukurti funkcionaliojo maisto produktų liniją.
 

Rodoma:

Vis dažniau viešojoje erdvėje girdime sąvoką „funkcionalus maistas“. Funkcionalusis maistas – tai plataus vartojimo kasdien arba dažnai valgomas maistas, kuris, be teigiamo poveikio mitybai, žmogaus organizmui daro ir teigiamą fiziologinį poveikį. Tokio maisto produktai savo sudėtyje turi veikliųjų medžiagų, naudingų žmogaus sveikatai, didinančių jo atsparumą susirgimams, gerinančių daugelį žmogaus organizmo fiziologinių procesų.

Siekiant plėsti funkcionaliojo maisto gaminių asortimentą ir vartotojams pasiūlyti konditerinių gaminių liniją iš aukštos biologinės vertės augalinių žaliavų, projekto metu UAB „Rūta“ kurs funkcionaliojo maisto produktų liniją, pritaikyta skirtingų tikslinių grupių žmonėms.

„Norime savo gaminius orientuoti skirtingų poreikių ir skirtingos gyvensenos žmonėms“, – sako įmonės direktorius p. Rolandas Pridotkas.

Projekto metu, atliekant mokslinius tyrimus ir eksperimentines veiklas, bus atrinktos žaliavos, jų apdirbimo būdai, kuriamos receptūros ir prototipai. Didelis dėmesys bus skiriamas vietinėms žaliavoms, jose esančių biologiškai aktyvių medžiagų išsaugojimui ir kompozicijų skirtingų tikslinių grupių žmonėms sudarymui.

Sukurta produktų linija patenkins vartotojų poreikį natūraliems, augalinės kilmės funkcionaliojo maisto produktams. Pagamintuose produktuose bus augalinės kilmės biologiškai vertingų komponentų kompozicija, dalis produktų bus praturtini probiotinėmis kultūromis ir kitomis biologiškai aktyviomis medžiagomis.

„Minėti produktai bus be pridėtinių riebalų ir be pridėtinio cukraus, patogi vartoti alternatyva įprastiniams, mažos biologinės vertės, kaloringiems saldumynams“, – apie projektą pasakoja p. Pridotkas. – „Beje, tai svarbus projektas visai įmonei, kadangi,  orientuojamės į sveikatai palankesnių produktų kūrimą“, – priduria p. Pridotkas

UAB „Rūta“ projektas įgyvendinamas pagal Europos Sąjungos struktūrinių fondų priemonę „Intelektas. Bendri mokslo - verslo projektai“. Į projektą investuojama beveik 300 tūkst. Eur.

Projekto metu gauti mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros rezultatus planuojama komercializuoti ir sukurti tiek rinkos, tiek įmonės lygmeniu naujus produktus.

„Dirbsime kartu su mokslininkais, todėl  norime, kad visi tyrimai būtų pagrįsti moksliškai ir kad tai nebūtų tik rinkodarinė žinutė apie sveikus produktus“, – pabrėžia įmonės direktorius.
 

Raktažodžiai: Moksliniai tyrimai Intelektas