BDAR

Jūsų asmens duomenų valdymas.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą naudoti slapukus. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.

Slapukų politika Privatumo politika

 


Spausdinti

Rezultatai ir statistika

Projekto 09.3.3-LMT-K-712-02-0039 "Trikomponentinių karotinoidais įkapsuliuotų dalelių sintezė ir tyrimas" įgyvendinimo metu sukurta produkcija

Vykdytojas Vilniaus Gedimino technikos universitetas
Produkto sritis Švietimas ir mokslas
Produkto rūšys Tyrimai, studijos

Karotinoidai - natūralūs maisto priedai, turintys antioksidacinių savybių ir sugebantys surišti laisvuosius radikalus bei nuslopinti aktyviąsias deguonies formas. Mityboje karotinoidai užima labai svarbią vietą, nes apsaugo nuo vėžio, akių ir širdies ligų. Jie suteikia maistui spalvą, kai kurie karotinoidai gali virsti vitaminu A. Deja, karotinoidai yra labai jautrūs šviesai, temperatūrai ir rūgštims, todėl naujų karotinoidų formuluočių poreikis yra didžiulis. Projekto įgyvendinimo metu siekta susintetinti ir ištirti trikomponentines karotinoidų pernašos sistemas pasižyminčias fizikiniu-cheminiu stabilumu ir antioksidaciniu funkcionalumu. Atlikti tyrimai ir gauti rezultatai numatomi panaudoti kuriant naujas, stabilesnes karotinoidų formuluotes sveiko ir saugaus maisto vartojimui.

Projekto įgyvendinimo metu sukurti rezultatai skelbiami mokslinėje produkcijoje.

Mokslo straipsniai:

  1. A. Bočkuvienė, J. Sereikaitė. Preparation and characterisation of novel water-soluble β-carotenechitooligosaccharides complexes (Carbohydrate Polymers, Volume 225, 1 December 2019, 115226).
  2. A. Bočkuvienė, J. Sereikaitė. New β-Carotene-Chitooligosaccharides Complexes for Food Fortification: Stability Study (Foods 2020, 9(6), 765.).

Moksliniai pranešimai:

  1. A. Bočkuvienė, E. Rodríquez, J. Sereikaitė, B. Olmedilla-Alonso. Preparation and characterization of novel β-carotene loaded nanoparticles (International Conference on Carotenoid research and applications in agro-food and health, EUROCAROTEN, Lemesos 2019).
  2. E. Celitan, R. Gruskienė, T. Krivorotova, J. Sereikaitė, Stability of water soluble β-carotene-loaded nanoparticles (XX EuroFoodChem Conference, 2019 Porto).
  3. A. Bočkuvienė, J. Sereikaitė, B. OlmedillaAlonso. New β-carotene loaded nanoparticles (European Biotechnology Congress 2019. Valencia, Spain, 2019).