BDAR

Jūsų asmens duomenų valdymas.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą naudoti slapukus. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.

Slapukų politika Privatumo politika

 


Spausdinti

Finansavimas

Biologiškai vertingos sudėties maisto žaliavos vabzdžių pagrindu maketo sukūrimas

Nr. 01.2.1-MITA-T-851-01-0189

Paraiškos būsena:
Baigtas įgyvendinti
Vykdytojas UAB "Acheta"
Savivaldybė
Priemonė INOČEKIAI
Prioritetas 1 PRIORITETAS. Mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų skatinimas
Kvietimo kodas 01.2.1-MITA-T-851-01

UAB „Acheta“ (toliau - Įmonė) augina ir apdoroja svirplius pasitelkdami pažangiausias technologijas, kurių dėka maksimaliai išsaugomos svirpliuose esančios maistingosios medžiagos. Tyrimai rodo, kad valgomieji vabzdžiai gali būti biologiškai vertinga maisto žaliava naujų, inovatyvių maisto produktų gamyboje. Valgomieji vabzdžiai yra ypač turtinga baltymais (apie 60 proc. vabzdžio masės), riebalų rūgštimis, mikroelementais ir skaidulinėmis medžiagomis žaliava. Jų auginimas neturi tokio intensyvaus neigiamo poveikio globaliniam atšilimui bei šiltnamio dujų emisijai (Ooninex ir kt., 2010, Wang ir Shelomi, 2017). Dėl aplinkos pokyčių būtina ieškoti naujo, netradicinio baltymų šaltinio žmonių mitybai. Jungtinių Tautų maisto ir žemės ūkio organizacija (FAO) rekomenduoja vartoti valgomuosius vabzdžius, todėl šiuo projektu bus siekiama modeliuojant vabzdžių (svirplių) šėrimo racioną, sukurti moksliniai tyrimais grįstą, biologiškai vertingos sudėties maisto žaliavos vabzdžių pagrindu maketą.Projekto metu atliktų mokslinių tyrimų metu bus gautos naujos žinios apie kuriamų unikalios sudėties produktų funkcines ir sveikatai palankias savybes. Be to, bus įvertinti žaliavos fizikiniai-cheminiai rodikliai, maistinės vertės parametrai. Projekto metu bus gautos naujos žinios ir moksliniais tyrimais pagrįstas maisto žaliavos vabzdžių (svirplių) pagrindu maketas, įmonei atvers galimybes sukurti naujus maisto gaminius ir integruotis į rinką. Kompleksiniams moksliniams tyrimais atlikti numatytas etapinis darbo planas, apimantis maisto žaliavos vabzdžių (svirplių) pagrindu maketo sudėties, priklausomo nuo šėrimo raciono, sukūrimą, biologiškai vertingos maisto žaliavos mikrobiologinių ir fizikinių-cheminių rodiklių tyrimus.Įgyvendinus projektą planuojama pasiektas TPL 5 - sukurtas maketas ir atliktas maketo patikrinimas imituojant realias sąlygas.


Paraiškų informacija

Paraiškos gavimo data: 2021-03-31
Nr. Vertinimo kriterijus Finansavimo statusas Vertinimo balas
1. Tinkamumo vertinimas Taip
2. Naudos ir kokybės vertinimas
Paraiškoje nurodyta projekto vertė: 12 801,00 Eur
Prašoma finansavimo suma: 8 960,70 Eur

Sutarties informacija

Projekto veiklų įgyvendinimo pradžia: 2021-06-01
Projekto veiklų įgyvendinimo pabaiga: 2022-06-30
Sutarties pasirašymo diena: 2021-06-16
Sutarties galiojimo pabaiga: 2022-10-10
Projekto išlaidų suma, Eur Finansavimas, Eur Apmokėta išlaidų suma, Eur Išmokėtas finansavimas, Eur
12 801,00 8 960,70 12 801,00 8 960,70

Stebėsenos rodiklių pasiekimai

Eilės numeris Stebėsenos rodiklio pavadinimas Matavimo vienetas Siektina reikšmė pasirašytose projektų sutartyse Pasiekta reikšmė
1 Subsidijas gaunančių įmonių skaičius Įmonės 1.00 1.00
2 Investicijas gavusių įmonių išlaidos MTEP veikloms Eur 10000.00 0.00
3 Privačios investicijos, atitinkančios viešąją paramą inovacijoms arba MTEP projektams Eur 3840.30 3840.30
4 Įmonių, bendradarbiaujančių su tyrimų institucijomis, skaičius Įmonės 1.00 1.00

Paskutinė atnaujinimo data: 2024-12-05 07:49

Susiję įrašai