BDAR

Jūsų asmens duomenų valdymas.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą naudoti slapukus. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.

Slapukų politika Privatumo politika

 


Spausdinti

Finansavimas

Fermentacijos įtakos ąžuolo gilių antioksidacinėms ir antibakterinėms savybėms įvertinimas

Nr. 09.3.3-LMT-K-712-22-0107

Paraiškos būsena:
Nesudaryta sutartis
Vykdytojas Vytauto Didžiojo universitetas
Savivaldybė
Priemonė MOKSLININKŲ, KITŲ TYRĖJŲ, STUDENTŲ MOKSLINĖS KOMPETENCIJOS UGDYMAS PER PRAKTINĘ MOKSLINĘ VEIKLĄ
Prioritetas 9 PRIORITETAS. Visuomenės švietimas ir žmogiškųjų išteklių potencialo didinimas
Kvietimo kodas 09.3.3-LMT-K-712-22

Natūralios kilmės biologiškai aktyvių medžiagų bei kokybiškų maisto produktų paieška ir tyrimai pastarąjį dvidešimtmetį sulaukė didelio mokslininkų ir sveikos gyvensenos šalininkų dėmesio visame pasaulyje. Gilės yra ąžuolo (Quercus spp.) vaisiai, dar vadinamos ąžuolo riešutais. Gilių kava yra pati populiariausia gilių vartojimo forma Lietuvoje. Tačiau moksliniai tyrimai rodo platesnį gilių, kaip funkcinio maisto ar maisto ingrediento pritaikymą, aprašomos farmacinės gilių savybės. Mėginių paruošimo būdas, tiek ekstrakcijos tirpiklio parinkimas, papildomas žaliavos apdorojimas fermentais ar fermentuojant bakterijomis, taip pat daro didelę įtaką augalų biologiniam aktyvumui. Mūsų žiniomis, apie gilių fermentaciją ir jos biologinio aktyvumo pokyčius fermentacijos metu, literatūros duomenų nėra, todėl šio darbo tikslas - įvertinti pienarūgštės fermentacijos įtaką skirtingose Lietuvos geografinėse vietovėse surinktų ąžuolo gilių antioksidacinėms ir antibakterinėms savybėms.


Paraiškų informacija

Paraiškos gavimo data: 2020-07-29
Nr. Vertinimo kriterijus Finansavimo statusas Vertinimo balas
1. Tinkamumo vertinimas Taip (2020-10-08)
2. Naudos ir kokybės vertinimas Taip (2020-10-08) 42.00
Paraiškoje nurodyta projekto vertė: 2 906,62 Eur
Prašoma finansavimo suma: 2 906,62 Eur

Sutarties informacija

Projekto išlaidų suma, Eur Finansavimas, Eur Apmokėta išlaidų suma, Eur Išmokėtas finansavimas, Eur
0,00

Susiję įrašai