Paraiškos būsena:
Nesudaryta sutartis
Natūralios kilmės biologiškai aktyvių medžiagų bei kokybiškų maisto produktų paieška ir tyrimai pastarąjį dvidešimtmetį sulaukė didelio mokslininkų ir sveikos gyvensenos šalininkų dėmesio visame pasaulyje. Gilės yra ąžuolo (Quercus spp.) vaisiai, dar vadinamos ąžuolo riešutais. Gilių kava yra pati populiariausia gilių vartojimo forma Lietuvoje. Tačiau moksliniai tyrimai rodo platesnį gilių, kaip funkcinio maisto ar maisto ingrediento pritaikymą, aprašomos farmacinės gilių savybės. Mėginių paruošimo būdas, tiek ekstrakcijos tirpiklio parinkimas, papildomas žaliavos apdorojimas fermentais ar fermentuojant bakterijomis, taip pat daro didelę įtaką augalų biologiniam aktyvumui. Mūsų žiniomis, apie gilių fermentaciją ir jos biologinio aktyvumo pokyčius fermentacijos metu, literatūros duomenų nėra, todėl šio darbo tikslas - įvertinti pienarūgštės fermentacijos įtaką skirtingose Lietuvos geografinėse vietovėse surinktų ąžuolo gilių antioksidacinėms ir antibakterinėms savybėms.
Paraiškų informacija
Paraiškos gavimo data:
2020-07-29
Nr. Vertinimo kriterijus |
Finansavimo statusas |
Vertinimo balas |
1. Tinkamumo vertinimas
|
Taip
(2020-10-08)
|
|
2. Naudos ir kokybės vertinimas
|
Taip
(2020-10-08)
|
42.00
|
Paraiškoje nurodyta projekto vertė:
2 906,62 Eur
Prašoma finansavimo suma:
2 906,62 Eur
Sutarties informacija
Projekto išlaidų suma, Eur |
Finansavimas, Eur |
Apmokėta išlaidų suma, Eur
|
Išmokėtas finansavimas, Eur
|
|
0,00
|
|
|