BDAR

Jūsų asmens duomenų valdymas.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą naudoti slapukus. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.

Slapukų politika Privatumo politika

 


Spausdinti

Finansavimas

Fitokomponentų ekstrakcijos subkriziniu ir superkriziniu anglies dioksidu modeliavimas ir optimizavimas funkcionaliųjų maisto produktų kūrimui

Nr. 01.2.1-MITA-T-851-02-0059

Paraiškos būsena:
Nesudaryta sutartis
Vykdytojas UAB ECO EXTRACTUM
Savivaldybė Kauno miesto
Priemonė INOČEKIAI
Prioritetas 1 PRIORITETAS. Mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų skatinimas
Kvietimo kodas 01.2.1-MITA-T-851-02

Šis projektas yra MTEP darbų tąsa kuriant funkcionalųjį maistą su augalinės kilmės biologiškai aktyviais komponentais. 2017 m. buvo atlikta techninė galimybių studija „Funkcionaliojo maisto produktų kūrimo su erškėtuogėmis bei jų ekstraktais techninė galimybių studija“. Vykdant šį projektą ir įgyvendinant Sumaniosios specializacijos krypties „Agroinovacijos ir maisto technologijos“ prioriteto „Funkcionalus maistas“ veiksmų programą, patvirtintą Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministro ir Lietuvos Respublikos ūkio ministro2015 m. sausio 29 d. įsakymu Nr. V-59/4-48, Prioriteto įgyvendinimo etapuose bus siekiama: -įvertinti funkcionalųjį maistą ir jo kokybę, technologinius ir ekonominius rodiklius; -tirti funkcionaliuosius maisto komponentus ir (arba) tokių komponentų išskyrimą; -kurti ir (arba) tobulinti žemės ūkio žaliavas ir jų perdirbimo technologijas. Tyrimo tikslas - Fitokomponentų ekstrakcijos iš augalinės žaliavos būdų analizė, modeliavimas ir optimizavimas funkcionaliųjų maisto produktų kūrimui. Uždaviniai: 1. Ištirti lipofilinių ir hidrofilinių fitokomponentų ekstrakcijos iš augalinės žaliavos ir šalutinių perdirbimo produktų subkriziniu ir superkriziniu anglies dioksidu ypatumus, jų išeigą, cheminę sudėtį bei antioksidacines savybes. 2. Optimizuoti fitokomponentų ekstrakcijos iš augalinės žaliavos ir šalutinių perdirbimo produktų subkriziniu ir superkriziniu anglies dioksidu sąlygas, užtikrinančias racionalų ir tausojantį augalinės žaliavos perdirbimą į aukštos vertės ir įvairios paskirties funkcionaliuosius maisto komponentus. 3. Įvertinti išgautų frakcijų panaudojimo maisto pramonėje galimybes.


Paraiškų informacija

Paraiškos gavimo data: 2018-07-09
Nr. Vertinimo kriterijus Finansavimo statusas Vertinimo balas
1. Tinkamumo vertinimas Ne
2. Naudos ir kokybės vertinimas 0.00
Paraiškoje nurodyta projekto vertė: 46 800,00 Eur
Prašoma finansavimo suma: 32 760,00 Eur

Sutarties informacija

Projekto išlaidų suma, Eur Finansavimas, Eur Apmokėta išlaidų suma, Eur Išmokėtas finansavimas, Eur
0,00 0,00 0,00 0,00

Susiję įrašai