BDAR

Jūsų asmens duomenų valdymas.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą naudoti slapukus. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.

Slapukų politika Privatumo politika

 


Spausdinti

Finansavimas

Funkcinis maistas alkoholio žalos prevencijai

Nr. 01.2.1-MITA-T-852-02-0066

Paraiškos būsena:
Nesudaryta sutartis
Vykdytojas UAB "Novus creatus"
Savivaldybė
Priemonė INOSTARTAS
Prioritetas 1 PRIORITETAS. Mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų skatinimas
Kvietimo kodas 01.2.1-MITA-T-852-02

Alkoholinių gėrimų vartojimas yra nuo seno plačiai paplitęs daugelyje pasaulio valstybių. Nors apie tiesioginę neigiamą alkoholio žalą visuomenei ir sveikatai liudija ne vienas tyrimas, šių gėrimų suvartojimas lieka stabilus. Pasaulio Sveikatos Organizacijos alkoholio vartojimo ataskaitoje pateikiama dinamika liudija nusistovėjusias tendencijas. Nors alkoholio vartojimas daliai visuomenės sukelia pražūtingas pasekmes, visiškas jo atsisakymas yra neįsivaizduojamas dėl daugybės sociokultūrinių priežasčių. Vienas būdų alkoholio vartotojams palengvinti trumpalaikį ir ilgalaikį neigiamą jų poveikį organizmui yra paskatinti efektyvesnį etanolio metabolizmą, apsaugant organizmą nuo susidarančių toksinių medžiagų. Nors ši strategija iš esmės nesprendžia pamatinių alkoholio piktnaudžiavimo problemų, tačiau gali būtų itin naudinga saikingiems vartotojams. Suvokdami etanolio kelią organizme ir pasitelkę išmanų maistą galime padėti organizmui efektyviau susidoroti su pagiriomis. Etanolio metabolizme dalyvauja bent keturi svarbūs fermentai, kurių metu susidaro keletas toksinių medžiagų. Acetaldehidas sukelia nemalonius pagirių sindromus, tuo tarpu laisvieji radikalai kepenyse daro ilgalaikę žalą. Selektyviai parinkus gamtinius junginius galima suaktyvinti fermentų išsiskyrimą, padidinti jų efektyvumą, sugaudyti laisvuosius radikalus, tonizuoti organizmą. Taigi mūsų tikslas suformuluoti natūralių junginių pagrindu veikiantį funkcinio maisto prototipą, kuris ne tik palengvintų apsinuodijimo alkoholiu simptomus, tačiau neutralizuodamas pavojingus laisvuosius radikalus mažintų ilgalaikį žalingą poveikį.


Paraiškų informacija

Paraiškos gavimo data: 2019-10-25
Nr. Vertinimo kriterijus Finansavimo statusas Vertinimo balas
1. Tinkamumo vertinimas Ne
2. Naudos ir kokybės vertinimas 0
Paraiškoje nurodyta projekto vertė: 33 225,91 Eur
Prašoma finansavimo suma: 28 242,02 Eur

Sutarties informacija

Projekto išlaidų suma, Eur Finansavimas, Eur Apmokėta išlaidų suma, Eur Išmokėtas finansavimas, Eur
0,00

Susiję įrašai