BDAR

Jūsų asmens duomenų valdymas.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą naudoti slapukus. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.

Slapukų politika Privatumo politika

 


Spausdinti

Finansavimas

Funkcionaliųjų gėrimų kūrimas augalines žaliavas fermentuojant Medusomyces gisevii simbiotine kultūra

Nr. 01.2.2-MITA-K-702-08-0004

Paraiškos būsena:
Nutrauktas
Vykdytojas Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centras
Savivaldybė
Priemonė
Prioritetas
Kvietimo kodas 01.2.2-MITA-K-702-08

Keičiasi vartotojų įpočiai, tarp jų ir mitybos, ypač prasidėjus COVID-19 panedmijai ir daugelyje šalių įvedus karantino režimą. Į maisto racioną yra įtraukiami maistingesni ir didesnę pridėtinę vertę turintys produktai, pasižymintys imuninę sistemą stiprinančiomis medžiagomis. Prasidėjus COVID-19 pandemijai JAV, Ispanijoje, Vokietijoje ir Italijoje nuo 2020 m. kovo 7 iki 23 dienos maistingesni ir vitaminu C praturtintų gėrimų paklausa išaugo 2-5 kartus. Yra manoma, jog šie globalūs pokyčiai sudarys naujus ilgalaikius pokyčius naujiems vartotojų įpročiams, susijusiems su sveikesne gyvensena. Projekto metu "Funkcionaliųjų gėrimų kūrimas augalines žaliavas fermentuojant Medusomyces gisevii simbiotine kultūra" būtų sukuriamas inovatyvus funcionalus fermentuotas probiotinis gėrimas, naudojant Medusomyces gisevii simbiotinę kultūrą, o fermentine baze pasirinkta beržų sula. Atliekant papildomą atrinę fermentaciją į sukurtą hidrokoloidinę modelinę maisto matricą būtų įterpiamos įvairių augalinių žaliavų frakcijos, galimai pasižyminčiomis funkcionaliomis savybėmis, tokiomis kaip antioksidacinės, imuninę sistemą stiprinančios, antivirusinės, antiuždegiminės ir pan.Įgyvendinant šią idėją, stokojama mokslinės informacijos apie fermentuotų simbiotine kultūra gėrimų matricas, praturtintas biologiškai aktyviomis medžiagomis, jų technologines savybes, kompleksinius kokybės, saugos bei biologinės vertės rodiklius. Atlikus projekte numatytus mokslinius tyrimus, bus sukurta Medusomyces gisevii motininės kultūros dauginimosi technologija ir fermentuoto padidintos biologinės vertės funkcionaliojo gėrimo prototipas, atliktos bandomosios produkto prototipo versijos maisto įmonėje.


Paraiškų informacija

Paraiškos gavimo data: 2020-04-27
Nr. Vertinimo kriterijus Finansavimo statusas Vertinimo balas
1. Tinkamumo vertinimas Taip (2020-05-26)
2. Naudos ir kokybės vertinimas Taip (2020-05-26) 68.00
Paraiškoje nurodyta projekto vertė: 276 264,15 Eur
Prašoma finansavimo suma: 245 368,89 Eur

Sutarties informacija

Projekto veiklų įgyvendinimo pradžia: 2020-09-01
Projekto veiklų įgyvendinimo pabaiga: 2023-07-01
Sutarties pasirašymo diena: 2020-08-04
Projekto išlaidų suma, Eur Finansavimas, Eur Apmokėta išlaidų suma, Eur Išmokėtas finansavimas, Eur
276 264,15 245 368,89 264 268,97 241 969,96

Stebėsenos rodiklių pasiekimai

Eilės numeris Stebėsenos rodiklio pavadinimas Matavimo vienetas Siektina reikšmė pasirašytose projektų sutartyse Pasiekta reikšmė
1 Įmonių, bendradarbiaujančių su tyrimų institucijomis, skaičius Įmonės 2.00 2.00
2 Investicijas gavusių mokslo ir studijų institucijų pateiktos patentų paraiškos 1.00 1.00 0
3 Įgyvendinti MTEP projektai Skaičius 1.00 0.00
4 Pateiktos paraiškos dalyvauti tarptautinėse ar regioninėse mokslinių tyrimų iniciatyvose Skaičius 1.00 1.00
5 Investicijas gavusių mokslo ir studijų institucijų pateiktos patentų paraiškos Skaičius 1.00 0
6 Įmonių, bendradarbiaujančių su tyrimų institucijomis, skaičius Įmonės 2.00 2.00

Paskutinė atnaujinimo data: 2024-09-19 07:52

Susiję įrašai