Paraiškos būsena:
Baigtas įgyvendinti
Vykdytojas |
Akcinė bendrovė "Kelmės pieninė" |
Savivaldybė |
|
Priemonė |
Eksperimentas
|
Prioritetas
|
1 PRIORITETAS. Mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų skatinimas
|
Kvietimo kodas |
01.2.1-LVPA-K-856-02
|
AB "Kelmės pieninė"- ilgametė (nuo 1993 m.) ir sėkmingai vykdanti pieno produktų gamybą įmonė, nuolat investuoja į inovacijas ir gausina produktų asortimentą, kuria sveikesnius ir ekologiškesnius produktus. Projekto tikslas - vystyti MTEP bei inovacijų infrastruktūrą, siekiant sukurti inovatyvų maisto papildo maketą bei prototipą, skirtą vyresniems žmonėms, siekiant išvengti senatvinio silpnumo sindromo ir nepakankamos mitybos būklės. Preliminarus maisto papildo pavadinimas “SENESCENTIS“, lotyniškai reiškia "senėjimas". Veiklos: 1. MTEP ir inovacijų infrastruktūros plėtra. 2. MTEP veiklų organizavimas, skirtas inovatyviam produktui sukurti. Rezultatai: 1. Atnaujintas MTEP ir inovacijų infrastruktūrai priskirtas statinys. 2. Įsigyta MTEP ir inovacijų infrastruktūrai priskirta įranga. 3. Sukurtas inovatyvus maisto papildo maketas. 4. Sukurtas inovatyvus maisto papildo prototipas. Koncepcijos unikalumą grindžia šios charakteristikos: 1. Maisto papildo vartojimui numatyta plati, 51 m.+ vyresnio amžiaus žmonių auditorija. Maisto papildą galės vartoti žmonės, turintys rijimo sutrikimą ar jo neturintys − galimas skirtingo miltelių kiekio maišymas su įvairiais skysčiais. 2. Būsimo mišinio sudėtis bus gausiai praturtinta vitaminais ir mikroelementais. 3. Maisto papildo miltelių sudėtyje naudojami išrūgų baltymai (ankstesnių projektų produktuose naudoti žirnių, kiaušinių, pieno). 4. Anksčiau sukurti maisto papildai buvo ne miltelių konsistencijos − miltelių konsistencija patogi transportuoti, ilgesnis produkto galiojimo laikas, juos galima maišyti su norimais skysčiais, mažesnė produkto kaina. Sėkmingam projekto įgyvendinimui sukurta efektyvi partnerystė su projekto partneriu VšĮ " Lietuvos sveikatos mokslų universitetas". AB "Kelmės pieninė" po projekto sukurs ir išlaikys 1 tyrėjo darbo vietą bei vykdys aktyvią eksperimentinę plėtrą, užtikrinant šio projekto tęstinumą, demonstruojant prototipą, atliekant galutinį inovatyvaus maisto papildo “SENESCENTIS“ įvertinimą.
Paraiškų informacija
Paraiškos gavimo data:
2020-02-17
Nr. Vertinimo kriterijus |
Finansavimo statusas |
Vertinimo balas |
1. Tinkamumo vertinimas
|
Taip
(2020-05-14)
|
|
2. Naudos ir kokybės vertinimas
|
Taip
(2020-05-14)
|
57.50
|
Paraiškoje nurodyta projekto vertė:
913 256,80 Eur
Prašoma finansavimo suma:
472 389,60 Eur
Sutarties informacija
Projekto veiklų įgyvendinimo pabaiga:
2023-07-07
Sutarties pasirašymo diena:
2020-07-08
Sutarties galiojimo pabaiga:
2023-09-22
Projekto išlaidų suma, Eur |
Finansavimas, Eur |
Apmokėta išlaidų suma, Eur
|
Išmokėtas finansavimas, Eur
|
854 293,64
|
446 663,15
|
747 083,33
|
380 828,75
|
Stebėsenos rodiklių pasiekimai
Eilės numeris |
Stebėsenos rodiklio pavadinimas |
Matavimo vienetas |
Siektina reikšmė pasirašytose projektų sutartyse |
Pasiekta reikšmė |
1
|
Investicijas gavusių įmonių sukurti gaminių, paslaugų ar procesų prototipai (koncepcijos)
|
Skaičius
|
1.00
|
1.00
|
Statistika
|
2
|
Įmonių, gavusių investicijas siekiant, kad jos pateiktų naujų rinkos produktų, skaičius
|
Įmonės
|
1.00
|
1.00
|
Statistika
|
3
|
Investicijas gavusios įmonės pajamų, gautų iš sukurtų ir rinkai pateiktų produktų, santykis su skirtomis investicijomis
|
Procentai
|
57.14
|
0.00
|
Statistika
|
4
|
Įmonių, bendradarbiaujančių su tyrimų institucijomis, skaičius
|
Įmonės
|
1.00
|
1.00
|
Statistika
|
5
|
Subsidijas gaunančių įmonių skaičius
|
Įmonės
|
1.00
|
1.00
|
Statistika
|
6
|
Investicijas gavusiose įmonėse sukurtos tyrėjų darbo vietos
|
Visos darbo dienos ekv.
|
1.00
|
0.00
|
Statistika
|
7
|
Investicijas gavusių įmonių sukurti gaminių, paslaugų ar procesų prototipai (koncepcijos)
|
Skaičius
|
1.00
|
1.00
|
Statistika
|
8
|
Privačios investicijos, atitinkančios viešąją paramą inovacijoms arba MTEP projektams
|
Eur
|
407630.60
|
366236.60
|
Statistika
|
Paskutinė atnaujinimo data: 2024-09-18 07:52