BDAR

Jūsų asmens duomenų valdymas.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą naudoti slapukus. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.

Slapukų politika Privatumo politika

 


Spausdinti

Finansavimas

Inovatyvių serbentų padažų ir jų gamybos technologinių elementų kūrimas

Nr. 01.2.1-MITA-T-851-02-0068

Paraiškos būsena:
Baigtas įgyvendinti
Vykdytojas UAB "Dangaus pupos"
Savivaldybė Kauno miesto
Priemonė INOČEKIAI
Prioritetas 1 PRIORITETAS. Mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų skatinimas
Kvietimo kodas 01.2.1-MITA-T-851-02

Vykdant šį projektą ir įgyvendinant Sumaniosios specializacijos krypties „Agroinovacijos ir maisto technologijos“ prioriteto „Tvarūs agrobiologiniai ištekliai ir saugesnis maistas“ veiksmų programą bus siekiama: - kurti ir į rinką diegti naujas technologijas, produktus, procesus, metodus; - skatinti žinioms imlaus verslo kūrimąsi, didelį potencialą turinčių įmonių plėtrą; - skatinti viešojo ir privataus sektorių bendradarbiavimą, žinių ir technologijų perdavimą,siekiant komercinti MTEP rezultatus. Tyrimo tikslas - sukurti juodųjų ir raudonųjų serbentų padažų prototipus taikant inovatyvias technologijas. Uždavinys - ištirti įvairių sudėtinių dalių bei inovatyvių technologijų įtaką juodųjų ir raudonųjų serbentų padažų cheminei sudėčiai, juslinėms bei fizikinėms savybėms siekiant kurti naujus, saugesnius biologiškai vertingus ir aukštos pridėtinės vertės produktus. Planuojama ištirti įvairių sudėtinių dalių (pvz., liofilizuotų obuolių miltelių siekiant praturtinti biologiškai aktyviomis medžiagomis, tokiomis kaip triterpenai, kurių nėra serbentuose ir ypač siekiant optimalios tekstūros) įtaką padažų cheminei sudėčiai, juslinims rodikliams, antioksidaciniam ir antiradikaliniam aktyvumui (DPPH, ABTS, Quencher) ir fizikinėms savybėms (reologija, CIELab spalvų koordinatės, stabilumas). Siekiant kurti ir gaminti sveikesnį ir saugesnį maistą kuriant padažą bus modeliuojamos ir optimizuojamos inovatyvios technologijos, tokios kaip elektroporacija (siekiant padidinti bioįsisavinamumą), subkrizinė ir superkrizinė ekstrakcija anglies dioksidu (teisės aktais leistinu naudoti ir ekologiškų produktų gamybai) siekiant praturtinti padažą biologiškai aktyviais junginiais, tokiais kaip polifenoliai, elagotaninai, tokoferoliai, omega riebalų rūgštys) bei hidrogravitacinė betirpiklinė ekstrakcija.


Paraiškų informacija

Paraiškos gavimo data: 2018-09-11
Nr. Vertinimo kriterijus Finansavimo statusas Vertinimo balas
1. Tinkamumo vertinimas Taip
2. Naudos ir kokybės vertinimas
Paraiškoje nurodyta projekto vertė: 46 826,00 Eur
Prašoma finansavimo suma: 32 778,20 Eur

Sutarties informacija

Projekto veiklų įgyvendinimo pabaiga: 2020-11-30
Sutarties pasirašymo diena: 2018-11-28
Sutarties galiojimo pabaiga: 2021-01-06
Projekto išlaidų suma, Eur Finansavimas, Eur Apmokėta išlaidų suma, Eur Išmokėtas finansavimas, Eur
46 826,00 32 778,20 46 826,00 32 778,20

Stebėsenos rodiklių pasiekimai

Eilės numeris Stebėsenos rodiklio pavadinimas Matavimo vienetas Siektina reikšmė pasirašytose projektų sutartyse Pasiekta reikšmė
1 Įmonių, bendradarbiaujančių su tyrimų institucijomis, skaičius Įmonės 1.00 1.00
2 Subsidijas gaunančių įmonių skaičius Įmonės 1.00 1.00
3 Investicijas gavusių įmonių išlaidos MTEP veikloms Eur 20000.00 0.00
4 Privačios investicijos, atitinkančios viešąją paramą inovacijoms arba MTEP projektams Eur 14047.80 14047.80

Paskutinė atnaujinimo data: 2024-02-25 07:49

Susiję įrašai