Paraiškos būsena:
Baigtas įgyvendinti
Kombuča - tai gėrimas, gaunamas fermentuojant cukrumi saldintą, dažniausiai juodoją, kartais žaliąją, kininio arbatmedžio (Camellia sinensis L.) arbatą. Fermentacija atliekama naudojant simbiotinę bakterijų ir mielių kultūrą SCOBY (angl. Symbiotic Community of Bacteria and Yeast), dar dažnai dėl savo išvaizdos vadinama „arbatos grybu“. Projekto tikslas įvertinti kombučos kultūra fermentuotų lietuviškų vaistinių augalų gėrimų biologinį aktyvumą instrumentinės analizės ir mikrobiologiniais metodais bei atrinkti perspektyviausius Lietuvoje augančius vaistinius augalus, tinkančius fermentuoto gėrimo (kombučos) gamybai. Kombučos gėrimuose biologinis aktyvumas gaunamas dėl arbatos grybo. Mikroorganizmų sudėtis arbatos grybe priklausomai nuo jo kilmės, naudojamos žaliavos ir auginimo sąlygų taip pat varijuoja, kas gali turėti įtakos gėrimo savybėms. Dalis aktyvumo priklauso ir nuo fermentacijai naudojamų augalų, kuomet fermentuojant skirtingus augalus, gaunami skirtingi metabolitai, o tuo pačiu ir funkcinės gėrimo savybės. Todėl svarbu įvertinti lietuviškų vaistažolių fermentacijos potencialą.
Paraiškų informacija
Paraiškos gavimo data:
2020-07-29
Nr. Vertinimo kriterijus |
Finansavimo statusas |
Vertinimo balas |
1. Tinkamumo vertinimas
|
Taip
(2020-10-08)
|
|
2. Naudos ir kokybės vertinimas
|
Taip
(2020-10-08)
|
61.00
|
Paraiškoje nurodyta projekto vertė:
2 946,62 Eur
Prašoma finansavimo suma:
2 946,62 Eur
Sutarties informacija
Projekto veiklų įgyvendinimo pabaiga:
2021-04-30
Sutarties pasirašymo diena:
2020-11-03
Sutarties galiojimo pabaiga:
2021-06-14
Projekto išlaidų suma, Eur |
Finansavimas, Eur |
Apmokėta išlaidų suma, Eur
|
Išmokėtas finansavimas, Eur
|
2 946,62
|
2 946,62
|
2 946,62
|
2 946,62
|
Stebėsenos rodiklių pasiekimai
Eilės numeris |
Stebėsenos rodiklio pavadinimas |
Matavimo vienetas |
Siektina reikšmė pasirašytose projektų sutartyse |
Pasiekta reikšmė |
1
|
Tyrėjai, kurie dalyvavo ESF veiklose, skirtose mokytis pagal neformaliojo švietimo programas
|
Skaičius
|
1.00
|
1.00
|
Statistika
|
Paskutinė atnaujinimo data: 2025-02-16 07:51