BDAR

Jūsų asmens duomenų valdymas.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą naudoti slapukus. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.

Slapukų politika Privatumo politika

 


Spausdinti

Finansavimas

Liofilizuoti jogurto kąsneliai, praturtinti netradicinėmis funkcionaliomis žaliavomis

Nr. 01.2.2-MITA-K-702-07-0004

Paraiškos būsena:
Nutrauktas
Vykdytojas Vytauto Didžiojo universitetas
Savivaldybė
Priemonė
Prioritetas
Kvietimo kodas 01.2.2-MITA-K-702-07

Racionalus netradicinių maisto žaliavų perdirbimo diversifikavimas ir naujų aukštos pridėtinės vertės mitybos šaltinių paieška skatina proveržį ir potencialą kurti originalius, saugius bei vartotojams patrauklius produktus, kurie būtų nauji rinkoje, o išlaidos sudarytų ženklią sektoriaus sukurtos pridėtinės vertės dalį ir paskatintų pakankamai tvarų biologinių išteklių naudojimą žemės ir maisto ūkyje. Šiandieniniai vartotojai keičiasi kaip ir jų vartojimo įpročiai. Žmonės vis daugiau dėmesio skiria sveikai gyvensenai, mitybai, aplinkosaugai, ieško sveikesnių produktų. Projekto tikslas - iš jogurto, natūralios kilmės stabilizatorių ir netradicinės regioninės žaliavos (dilgėlių lapų, šilkmedžio lapų, erškėčių vaisių, burokėlių gumbų), naudojant inovatyvią aplinkai draugišką ir saugią technologiją - sukurti naują žymiai aukštesnės kokybės produktą – liofilizuotus jogurto kąsnelius, pagerinant/patobulinant jų juslines savybes (struktūrą, skonį ir spalvą) natūralios kilmės stabilizatoriais ir praturtinant fiziologiškai vertingomis veikliosiomis medžiagomis. Pasaulyje jogurto kąsnelių pasiūla yra labai fragmentiška. Šiuo metu rinkoje pagrinde realizuojami jogurto kąsneliai, praturtinti uogomis ir vaisiais (braškėmis, avietėmis, mėlynėmis, gervuogėmis, persikais ir t. t.). Pasaulyje ir Europoje nėra pagamintų tokių produktų su dilgėlių, šilkmedžio lapų, erškėčių vaisių ir burokėlių miltais, kurie išsiskiria gausia vitaminų, mineralinių medžiagų ir biologiškai aktyvių junginių įvairove. Šio projekto vykdymo metu naudojant inovatyvią aplinkai draugišką ir saugią technologiją ir natūralios kilmės žaliavas bus sukurti žymiai tvirtesnės struktūros ir aukštesnės maistinės vertės jogurto kąsneliai, kurie būtų lengvai transportuojami ir neprarastų patrauklios prekinės išvaizdos. Sukurtas naujas produktas bus realizuojamas pasaulinėje rinkoje. Mokslininkų dalyvavimas projekto realizavime leis dalintis naujomis idėjomis, o tuo pačiu spręs susidariusias maisto kokybės problemas.


Paraiškų informacija

Paraiškos gavimo data: 2020-01-30
Nr. Vertinimo kriterijus Finansavimo statusas Vertinimo balas
1. Tinkamumo vertinimas Taip (2020-02-11)
2. Naudos ir kokybės vertinimas Taip (2020-02-11) 66.00
Paraiškoje nurodyta projekto vertė: 357 434,53 Eur
Prašoma finansavimo suma: 299 999,86 Eur

Sutarties informacija

Projekto veiklų įgyvendinimo pradžia: 2020-07-01
Projekto veiklų įgyvendinimo pabaiga: 2022-05-10
Sutarties pasirašymo diena: 2020-06-17
Projekto išlaidų suma, Eur Finansavimas, Eur Apmokėta išlaidų suma, Eur Išmokėtas finansavimas, Eur
357 434,53 299 999,86 357 434,52 299 999,85

Stebėsenos rodiklių pasiekimai

Eilės numeris Stebėsenos rodiklio pavadinimas Matavimo vienetas Siektina reikšmė pasirašytose projektų sutartyse Pasiekta reikšmė
1 Įgyvendinti MTEP projektai Skaičius 1.00 1.00
2 Įmonių, bendradarbiaujančių su tyrimų institucijomis, skaičius Įmonės 1.00 1.00

Paskutinė atnaujinimo data: 2024-10-07 07:53

Susiję įrašai