Paraiškos būsena:
Nesudaryta sutartis
Vykdytojas |
Žemės ūkio kooperatyvas "Pienas LT" |
Savivaldybė |
Kauno raj. |
Priemonė |
Inovaciniai čekiai
|
Prioritetas
|
1 PRIORITETAS. Mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų skatinimas
|
Kvietimo kodas |
01.2.1-MITA-K-824-02
|
Pieno baltymai yra plačiai naudojami kaip baltymais praturtinto maisto komponentas pramonėje, sporto papilduose, pieno produktų – jogurtų, sūrių, ledų, kokteilių – gamyboje, kepiniuose, konditerijoje, gėrimų bei batonėlių gamyboje. Tokį platų pritaikomumą salygoja ne tik maistinė baltymų vertė, bet ir funkcinės jų savybės. Norėdami išgauti naudingas baltymų koncentratų funkcines savybes svarbu juos tinkamai technologiškai apdoroti, nes kiekvienas technologinis pakeitimas, ar cheminės sudėties modifikacija lemia skirtingas baltymų funkcines savybes. Šių cheminių ir fizikinių savybių nustatymas reikalauja tikslių ir specifinių metodų. Literatūroje yra teigiama, jog šviežio koncentrato savybės gali skirstis ir kisti dėl aukštos temperatūros ir vandens praradimo džiovinant baltymų koncentratus (Uluko ir Zhang 2016). Dėl pastarųjų veiksnių, gali pakisti baltymo stuktūra ir baltymų tarpusavio sąveika, kas gali lemti baltymų skirtingas savybes galutiniame gaminyje. Projekto metu bus siekiama įvertinti baltymų koncentrato funkcinių savybių priklausomybę nuo įvairių papildomai pridėtų druskų koncentracijos, laikymo ir džiovinimo temperatūros ir kitų džiovinimo kintamųjų. Taip pat bus siekiama parinkti tinkamą fizikinių ir cheminių rodiklių nustatymo metodiką.
Paraiškų informacija
Paraiškos gavimo data:
2017-10-13
Nr. Vertinimo kriterijus |
Finansavimo statusas |
Vertinimo balas |
1. Tinkamumo vertinimas
|
(2017-12-04)
|
|
2. Naudos ir kokybės vertinimas
|
Ne
(2017-12-04)
|
20.00
|
Paraiškoje nurodyta projekto vertė:
4 600,00 Eur
Prašoma finansavimo suma:
2 800,00 Eur
Sutarties informacija
Projekto išlaidų suma, Eur |
Finansavimas, Eur |
Apmokėta išlaidų suma, Eur
|
Išmokėtas finansavimas, Eur
|
0,00
|
0,00
|
0,00
|
0,00
|