BDAR

Jūsų asmens duomenų valdymas.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą naudoti slapukus. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.

Slapukų politika Privatumo politika

 


Spausdinti

Finansavimas

Pieno baltymų koncentratų funkcinių savybių tyrimas

Nr. 01.2.1-MITA-K-824-02-0009

Paraiškos būsena:
Nesudaryta sutartis
Vykdytojas Žemės ūkio kooperatyvas "Pienas LT"
Savivaldybė Kauno raj.
Priemonė Inovaciniai čekiai
Prioritetas 1 PRIORITETAS. Mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų skatinimas
Kvietimo kodas 01.2.1-MITA-K-824-02

Pieno baltymai yra plačiai naudojami kaip baltymais praturtinto maisto komponentas pramonėje, sporto papilduose, pieno produktų – jogurtų, sūrių, ledų, kokteilių – gamyboje, kepiniuose, konditerijoje, gėrimų bei batonėlių gamyboje. Tokį platų pritaikomumą salygoja ne tik maistinė baltymų vertė, bet ir funkcinės jų savybės. Norėdami išgauti naudingas baltymų koncentratų funkcines savybes svarbu juos tinkamai technologiškai apdoroti, nes kiekvienas technologinis pakeitimas, ar cheminės sudėties modifikacija lemia skirtingas baltymų funkcines savybes. Šių cheminių ir fizikinių savybių nustatymas reikalauja tikslių ir specifinių metodų. Literatūroje yra teigiama, jog šviežio koncentrato savybės gali skirstis ir kisti dėl aukštos temperatūros ir vandens praradimo džiovinant baltymų koncentratus (Uluko ir Zhang 2016). Dėl pastarųjų veiksnių, gali pakisti baltymo stuktūra ir baltymų tarpusavio sąveika, kas gali lemti baltymų skirtingas savybes galutiniame gaminyje. Projekto metu bus siekiama įvertinti baltymų koncentrato funkcinių savybių priklausomybę nuo įvairių papildomai pridėtų druskų koncentracijos, laikymo ir džiovinimo temperatūros ir kitų džiovinimo kintamųjų. Taip pat bus siekiama parinkti tinkamą fizikinių ir cheminių rodiklių nustatymo metodiką.


Paraiškų informacija

Paraiškos gavimo data: 2017-10-13
Nr. Vertinimo kriterijus Finansavimo statusas Vertinimo balas
1. Tinkamumo vertinimas (2017-12-04)
2. Naudos ir kokybės vertinimas Ne (2017-12-04) 20.00
Paraiškoje nurodyta projekto vertė: 4 600,00 Eur
Prašoma finansavimo suma: 2 800,00 Eur

Sutarties informacija

Projekto išlaidų suma, Eur Finansavimas, Eur Apmokėta išlaidų suma, Eur Išmokėtas finansavimas, Eur
0,00 0,00 0,00 0,00

Susiję įrašai