BDAR

Jūsų asmens duomenų valdymas.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą naudoti slapukus. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.

Slapukų politika Privatumo politika

 


Spausdinti

Finansavimas

Pieno rūgšties bakterijų raugų įtaka kepinių mikrobiologinio gedimo lėtinimui ir juslinėms savybėms

Nr. 09.3.3-LMT-K-712-09-0052

Paraiškos būsena:
Baigtas įgyvendinti
Vykdytojas Kauno technologijos universitetas
Savivaldybė Kauno miesto
Priemonė MOKSLININKŲ, KITŲ TYRĖJŲ, STUDENTŲ MOKSLINĖS KOMPETENCIJOS UGDYMAS PER PRAKTINĘ MOKSLINĘ VEIKLĄ
Prioritetas 9 PRIORITETAS. Visuomenės švietimas ir žmogiškųjų išteklių potencialo didinimas
Kvietimo kodas 09.3.3-LMT-K-712-09

Duonos gamybos technologijoje, ypač vasaros laikotarpiu, aktuali išlieka kepinių mikrobiologinio gedimo, kurį sukelia šiltuoju metų laikotarpiu kepyklose plintantys sporas sudarantys mikroorganizmai, pvz., Bacillus subtilis ir mikroskopiniai grybai, problema. Pastaruoju metu didelio mokslininkų susidomėjimo sulaukė bakteriocinus ar į bakteriocinus panašias medžiagas gaminančios pienarūgštės bakterijos, kurių antimikrobinis poveikis gali pasireikšti prieš įvairius mikroorganizmus. Natūralūs priedai – pieno rūgšties bakterijomis fermentuoti bioproduktai, pasižymintys tiek antimikrobiniu poveikiu, tiek ir suteikiantys kepiniams pageidaujamas technologines savybes, formuojantys kepinių aromatą – galėtų būti vienas iš būdų sulėtinti duonos mikrobiologinį gedimą ir tuo pačiu pagerinti duonos kepinių juslines savybes. Šio projekto tikslas yra nustatyti naujų pieno rūgšties bakterijų padermių panaudojimo galimybes kepinių mikrobiologinio gedimo lėtinimui, bei nustatyti jų įtaką kepinių juslinėms savybėms ir aromatui. Šio mokslinio tiriamojo darbu metu siekiama ugdyti jaunosios tyrėjos darbo laboratorijoje įgūdžius ir kelti jos kvalifikaciją gilinant žinias natūralių bioproduktų gamybos srityje.


Paraiškų informacija

Paraiškos gavimo data: 2018-03-07
Nr. Vertinimo kriterijus Finansavimo statusas Vertinimo balas
1. Tinkamumo vertinimas Taip (2018-06-14)
2. Naudos ir kokybės vertinimas Taip (2018-06-14) 74.00
Paraiškoje nurodyta projekto vertė: 1 893,07 Eur
Prašoma finansavimo suma: 1 893,07 Eur

Sutarties informacija

Projekto veiklų įgyvendinimo pabaiga: 2018-08-31
Sutarties pasirašymo diena: 2018-07-02
Sutarties galiojimo pabaiga: 2018-12-10
Projekto išlaidų suma, Eur Finansavimas, Eur Apmokėta išlaidų suma, Eur Išmokėtas finansavimas, Eur
1 877,93 1 877,93 1 877,93 1 877,93

Stebėsenos rodiklių pasiekimai

Eilės numeris Stebėsenos rodiklio pavadinimas Matavimo vienetas Siektina reikšmė pasirašytose projektų sutartyse Pasiekta reikšmė
1 Tyrėjai, kurie dalyvavo ESF veiklose, skirtose mokytis pagal neformaliojo švietimo programas Skaičius 1.00 1.00

Paskutinė atnaujinimo data: 2025-02-04 07:52

Susiję įrašai