BDAR

Jūsų asmens duomenų valdymas.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą naudoti slapukus. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.

Slapukų politika Privatumo politika

 


Spausdinti

Finansavimas

Plazmos technologijų taikymas funkciniam maistui ir pašarams skirtų daigų kokybei gerinti ir produkcijai didinti [PLASMA SPROUTS]

Nr. 01.2.2-LMT-K-718-03-0046

Paraiškos būsena:
Nesudaryta sutartis
Vykdytojas VšĮ „Vytauto Didžiojo universitetas“
Savivaldybė
Priemonė
Prioritetas
Kvietimo kodas 01.2.2-LMT-K-718-03

Sėklos ir daigai yra viena iš funkcinio maisto formų, turinčių daug sveikatai svarbių maisto medžiagų ir mažinančių sergamumą lėtinėmis ligomis. Projekto vykdytojai - VDU biochemikai, LAMMC molekulinės agrobiologijos ir visuminės analizės ekspertai ir LEI plazmos fizikai suvienijo kompetencijas inovatyvioms funkcinio maisto gamybos technologijoms kurti, didinti funkciniam maistui ir pašarams naudojamų daigų produkcijos išeigą, maistinę kokybę, mikrobiologinį saugumą ir sveikatos gerinimui svarbių biologiškai aktyvių junginių kiekį Projekto tikslas – sukurti maistinių/pašarinių daigų produkcijos ir kokybės gerinimo technologiją, taikant kviečių, saulėgrąžų, ridikų ir grikių sėklų apdorojimą įprastine ir įterpiančia skatinančius augimą ar didinančius funkcinę daigų vertę priedus šaltos plazmos (ŠP) įranga. Projekto uždaviniai: (1) Sukurti sėklų apdorojimo įprastine šalta plazma technologiją, sėklų paviršių modifikuojant aktyviais dujinės ŠP fazės junginiais ir įvertinti jos poveikį daigų produktyvumo, maistinės kokybės ir mikrobiologinės taršos rodikliams; (2) Sukurti sėklų apdorojimo papildomus funkcinius priedus (nanokristaliniai Mg, Se, Zn, Cu, Ag ir/ar jų oksidų dariniai ant sėklų paviršiaus) įterpiančią ŠP technologiją ir įvertinti jos poveikį daigų produktyvumo, maistinės kokybės ir mikrobiologinės taršos rodikliams. Įgyvendinant projektą, bus atlikti originalūs tyrimai, skirti sėklų apdorojimo optimaliems protokolams atrinkti, sukeltiems daigų augimo ir cheminės ir mikrobiologinės sudėties pokyčiams vertinti. Išskirtinis darbo naujumas susijęs su originalios įterpiančios priedus ŠP įrangos kūrimu, ŠP poveikio sėklų ir daigų maistinei kokybei, mikrobiologiniam saugumui, sėklų saugojimo metu vykstantiems procesams tyrimais. Projekto rezultatai svarbūs inovatyvių saugaus maisto technologijų diegimui, sveikai mitybai skirtos agroprodukcijos plėtrai ES šalyse, jų atsilikimui nuo funkcinio maisto produkcijos ir vartojimo rinkos lyderių Azijoje ir JAV mažinti.


Paraiškų informacija

Paraiškos gavimo data: 2020-01-23
Nr. Vertinimo kriterijus Finansavimo statusas Vertinimo balas
1. Tinkamumo vertinimas (2020-06-16)
2. Naudos ir kokybės vertinimas Ne (2020-06-16) 55.30
Paraiškoje nurodyta projekto vertė: 696 912,51 Eur
Prašoma finansavimo suma: 696 912,51 Eur

Sutarties informacija

Projekto išlaidų suma, Eur Finansavimas, Eur Apmokėta išlaidų suma, Eur Išmokėtas finansavimas, Eur
0,00

Susiję įrašai