Paraiškos būsena:
Nesudaryta sutartis
Vykdytojas |
VšĮ „Vytauto Didžiojo universitetas“ |
Savivaldybė |
|
Priemonė |
|
Prioritetas
|
|
Kvietimo kodas |
01.2.2-LMT-K-718-03
|
Sėklos ir daigai yra viena iš funkcinio maisto formų, turinčių daug sveikatai svarbių maisto medžiagų ir mažinančių sergamumą lėtinėmis ligomis. Projekto vykdytojai - VDU biochemikai, LAMMC molekulinės agrobiologijos ir visuminės analizės ekspertai ir LEI plazmos fizikai suvienijo kompetencijas inovatyvioms funkcinio maisto gamybos technologijoms kurti, didinti funkciniam maistui ir pašarams naudojamų daigų produkcijos išeigą, maistinę kokybę, mikrobiologinį saugumą ir sveikatos gerinimui svarbių biologiškai aktyvių junginių kiekį Projekto tikslas – sukurti maistinių/pašarinių daigų produkcijos ir kokybės gerinimo technologiją, taikant kviečių, saulėgrąžų, ridikų ir grikių sėklų apdorojimą įprastine ir įterpiančia skatinančius augimą ar didinančius funkcinę daigų vertę priedus šaltos plazmos (ŠP) įranga. Projekto uždaviniai: (1) Sukurti sėklų apdorojimo įprastine šalta plazma technologiją, sėklų paviršių modifikuojant aktyviais dujinės ŠP fazės junginiais ir įvertinti jos poveikį daigų produktyvumo, maistinės kokybės ir mikrobiologinės taršos rodikliams; (2) Sukurti sėklų apdorojimo papildomus funkcinius priedus (nanokristaliniai Mg, Se, Zn, Cu, Ag ir/ar jų oksidų dariniai ant sėklų paviršiaus) įterpiančią ŠP technologiją ir įvertinti jos poveikį daigų produktyvumo, maistinės kokybės ir mikrobiologinės taršos rodikliams. Įgyvendinant projektą, bus atlikti originalūs tyrimai, skirti sėklų apdorojimo optimaliems protokolams atrinkti, sukeltiems daigų augimo ir cheminės ir mikrobiologinės sudėties pokyčiams vertinti. Išskirtinis darbo naujumas susijęs su originalios įterpiančios priedus ŠP įrangos kūrimu, ŠP poveikio sėklų ir daigų maistinei kokybei, mikrobiologiniam saugumui, sėklų saugojimo metu vykstantiems procesams tyrimais. Projekto rezultatai svarbūs inovatyvių saugaus maisto technologijų diegimui, sveikai mitybai skirtos agroprodukcijos plėtrai ES šalyse, jų atsilikimui nuo funkcinio maisto produkcijos ir vartojimo rinkos lyderių Azijoje ir JAV mažinti.
Paraiškų informacija
Paraiškos gavimo data:
2020-01-23
Nr. Vertinimo kriterijus |
Finansavimo statusas |
Vertinimo balas |
1. Tinkamumo vertinimas
|
(2020-06-16)
|
|
2. Naudos ir kokybės vertinimas
|
Ne
(2020-06-16)
|
55.30
|
Paraiškoje nurodyta projekto vertė:
696 912,51 Eur
Prašoma finansavimo suma:
696 912,51 Eur
Sutarties informacija
Projekto išlaidų suma, Eur |
Finansavimas, Eur |
Apmokėta išlaidų suma, Eur
|
Išmokėtas finansavimas, Eur
|
|
0,00
|
|
|