BDAR

Jūsų asmens duomenų valdymas.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą naudoti slapukus. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.

Slapukų politika Privatumo politika

 


Spausdinti

Finansavimas

Skirtingos molekulinės masės proantocianidinų įtaka pieno baltymų virškinamumui

Nr. 09.3.3-LMT-K-712-22-0163

Paraiškos būsena:
Baigtas įgyvendinti
Vykdytojas Kauno technologijos universitetas
Savivaldybė
Priemonė MOKSLININKŲ, KITŲ TYRĖJŲ, STUDENTŲ MOKSLINĖS KOMPETENCIJOS UGDYMAS PER PRAKTINĘ MOKSLINĘ VEIKLĄ
Prioritetas 9 PRIORITETAS. Visuomenės švietimas ir žmogiškųjų išteklių potencialo didinimas
Kvietimo kodas 09.3.3-LMT-K-712-22

Dėl daugybe tyrimų įrodytų proantocianidinų antioksidacinio, antimikrobinio aktyvumo, hipoglikeminių bei hipolipideminių savybių, taip pat gerų funkcinių-technologinių savybių šie junginiai dažnai naudojami šiuolaikinėse jogurto gamybos technologijose. Kadangi proantocianidinų naudą sveikatai lemia jų biologinis prieinamumas, šių junginių sąveika su jogurte esančiais baltymais yra labai svarbi tema. Ne mažiau aktualus ir šios sąveikos poveikis baltymų virškinamumui, nes dėl jos gali sumažėti jogurto maistinė vertė, jei baltymų virškinimas sulėtės. Šio projekto tikslas - nustatyti, ar su spanguolių proantocianidinais pagaminto jogurto maistinė vertė netampa mažesne dėl sulėtėjusio pieno baltymų virškinamumo ir sumažėjusio proantocianidinų biologinio prieinamumo. Pieno baltymų virškinimo greičiui bei proantocianidinų atpalaidavimo virškinamojo trakto skirtingose vietose nustatymui bus naudojama dinaminė, virškinimo trakto kinetines sąlygas imituojanti sistema PRODIGEST. Teikiamo projekto laukiami rezultatai - gauti duomenys, patvirtinantys, kad skirtingos molekulinės masės spanguolių proantocianidinai turi skirtingą įtaką pieno baltymų virškinimo greičiui bei proantocianidinų atpalaidavimui virškinamąjame trakte. Gauti rezultatu leis pateikti jogurto gamintojams rekomendacijas, kokio polimerizacijos laipsnio proantocianidinus geriau naudoti jogurto gamyboje, siekiant užtikrinti kiek galima didesnę produkto teigiamą įtaką vartotojų sveikatai.


Paraiškų informacija

Paraiškos gavimo data: 2020-07-30
Nr. Vertinimo kriterijus Finansavimo statusas Vertinimo balas
1. Tinkamumo vertinimas Taip (2020-10-08)
2. Naudos ir kokybės vertinimas Taip (2020-10-08) 48.00
Paraiškoje nurodyta projekto vertė: 2 633,39 Eur
Prašoma finansavimo suma: 2 633,39 Eur

Sutarties informacija

Projekto veiklų įgyvendinimo pabaiga: 2021-04-30
Sutarties pasirašymo diena: 2020-11-03
Sutarties galiojimo pabaiga: 2021-06-14
Projekto išlaidų suma, Eur Finansavimas, Eur Apmokėta išlaidų suma, Eur Išmokėtas finansavimas, Eur
2 633,38 2 633,38 2 633,38 2 633,38

Stebėsenos rodiklių pasiekimai

Eilės numeris Stebėsenos rodiklio pavadinimas Matavimo vienetas Siektina reikšmė pasirašytose projektų sutartyse Pasiekta reikšmė
1 Tyrėjai, kurie dalyvavo ESF veiklose, skirtose mokytis pagal neformaliojo švietimo programas Skaičius 1.00 1.00

Paskutinė atnaujinimo data: 2025-04-26 07:49

Susiję įrašai